Social

Moldoveni au fost mai fericiți decât rușii, turcii și bulgarii

World Happiness Report 2022 este topul care ne arată unde sunt țările în care oamenii sunt cei mai fericiți. Din cele 146 țări monitorizate în perioada 2019-2021 lider în topul fericirii cetățenilor rămâne Finlanda, urmată de Danemarca, iar pe locul  trei este Islanda, care a luat locul Elveției, căzută pe locul  patru și Țările de Jos- locul 5.

Față de ediția precedentă, România a făcut un salt spectaculos și a ajuns pe locul 28, o ascensiune de 18 locuri, potrivit topului. 

Mai puțin fericiți decât românii sunt, conform studiului spaniolii (locul 29), italienii (31), sârbii (43), croații (47). 

Republica Moldova se află pe locul 62 în top, cu oameni mai fericiți decât în Muntenegru (75), Rusia (80), Bulgaria (85) și Turcia (112). 

Încheie clasamentul fericirii Afganistan și Lebanon.

Clasamentul fericirii se bazează pe evaluările vieții ca măsură mai stabilă a calității vietile oamenilor. bazate pe principalii indicatori: evaluări de viață, emoții pozitive, și emoțiile negative (descrise în raportate ca afect pozitiv și negativ).

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button