IncidenteSocial

Satul Ustia a mai pierdut un copil

Plecat la prânz să schimbe priponul caprelor Grigoraș nu a mai revenit acasă. Mama Tatiana și cele două surioare au pierdut feciorul și fratele.

Elena Băetrău, ofițer de presă la IP Criuleni- Dubăsari ne-a comunicat: ”La data de 1 august, în jurul orelor 14:40, polițiștii din Dubăsari, au fost alertați de către un locuitor al satului Ustia, care a comunicat că pe teritoriul privat ce aparține unui SRL din s. Ustia r-nul Dubăsari, a fost depistat fără suflare un copil de 12 ani. Preliminar, polițiștii au stabilit că minorul prin acces liber, a pătruns pe teritoriu și în timp ce se juca ar fi fost strivit de un dispozitiv metalic ,voluminos care a căzut peste el. Pe cazul dat a fost pornit un proces penal în cadrul căruia urmează să se stabilească toate circumstanțele.”

Asistenta socială dna Natalia Stratulat solicitată de ”E.C” a zis că: ”probabil din curiozitate copilul a urcat pe niște agregate, apărute recent în vecinătatea casei lor. Nu erau asamblate și s-au răsturnat peste el.
Era un copil luat sub tutelă, dar iubit de familie. Tot satul este tulburat. Oamenii s-au mobilizat să ajute familia. Școala, instituțiile publice au adunat careva mijloace, dar durerea-i mare. Trebuia să meargă în clasa a VI-a”.

Elena Grădinaru, o prietenă apropiată familiei copilului decedat, a postat pe rețelele sociale și un îndemn pentru a ajuta mama îndoliată: ”Banii nu îl vor întoarce pe Grigore și nici durerea nu o va alina, dar măcar o scutim de gândurile de cum să acopere cheltuielile și datoriile după ce se vor termina toate procedurile. Aș vrea să adunăm să acoperim maxim posibil suma care ia împrumut și să închidem creditul imediat ca să nu rămână cu rate care să îi amintească de plecarea feciorului.”

Donațiile pot fi făcute la conturile:
VICB
MasterCard
5511 0699 9652 2351
Elena Gradinaru

MAIB
4361 5100 6104 4254
Visa Card
Gradinaru Eugeniu

MICB
MasterCard
5188 9402 9795 1279
Eugeniu Gradinaru

În vara aceasta satul Ustia a mai pierdut un copil. Un băiețel de nouă ani a fost înghițit de apa Nistrului.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button