Social

A început testarea automobilului inteligent

 Procesul de documentare a încălcărilor rutiere va putea fi perfecționat fără implicarea polițiștilor.

Lucrul Inspectorilor auto va fi executat de o mașină inteligentă. Aceasta este dotată cu cititor de numere și cameră video de 360 grade, ceea ce permite constatarea tehnică și științifică a abaterilor comise în trafic din ambele sensuri de circulație, prin monitorizarea și scanarea numerelor de înmatriculare ale unităților de transport din trafic, iar ulterior fixarea automată a acestora.

Sistemul poate constata:

  • depășirea limitei de viteză
  • neacordarea priorității legale pietonilor
  • purtarea convorbirilor telefonice în timpul deplasării
  • încălcarea regulilor de oprire și staționare a vehiculelor
  • provocarea situațiilor accidentare
  • identificarea mijloacelor de transport care nu au fost supuse inspecției tehnice periodice 
  • automobilele aflate în căutare, dar și alte încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere. 

Automobilul isteț este parte componentă a sistemului inovativ „EUNOMIA TRAFFIC” și va fi testat periodic pe traseu pe parcursul a două luni.

Sistemul a fost preluat în vederea sporirii capacității Poliției de monitorizare a respectării regulamentului circulației rutiere de către participanții la trafic, dar și dezvoltarea practicilor europene privind constatarea contravențiilor.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button