EcologicSocial

O nouă avertizare hidrologică

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat mărirea deversării apei din Lacul de Acumulare Dubăsari (r. Nistru) până la 1000 m3/s, 

În intervalul 18-25 aprilie, va continua creșterea nivelului apei  în râul Nistru  pe sectorul  Dubăsari – Răscăieți cu 2.20-4.20 m, față de nivelul din 18 aprilie (ora 8:00).

Izolat în locurile joase este posibilă ieşirea apei în luncă.

În acest context,  populația este îndemnată să fie prudentă,  iar APL, agenții economici  să acorde atenție stării barajelor, podurilor şi căilor de evacuare a apei, precum şi să ţină cont de posibile creşteri şi mai mari ale nivelului apei în Nistru.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button