DubăsariSănătateSocial

Raionul Dubăsari este plasat în cod galben de alertă epidemiologică

Potrivit datelor de la Centrului de Sănătate Publică Criuleni cu raza de acţiune şi pe r. Dubăsari, la data de 26 septembrie, raionul Dubăsari era plasat în „cod galben” de alertă epidemiologică, având incidenţa de 60 persoane la suta de mii de locuitori. Medicii epidemiologi au găsit de cuviinţă să atribuie codul galben de alertă satului Coşniţa, codul portocaliu – satelor Pohrebea, Pîrîta şi Doroţcaia, în dependenţă de raportul locuitori/infectaţi. Celorlalte localităţi şi s-a atribuit cod verde, numărul de cazuri active fiind zero sau unul.

Noile reguli de stabilire a predictibilităţii incidenţei Covid-19 au fosta stabilite de către CNESP la 22 septembrie.

Codul de aletră „verde” se stabileşte şi se anunţă la o incidenţă sub 50 de cazuri la 100 de mii de populaţie pentru ultimele 7 zile cumulativ; codul „galben” de alertă înseamnă incidenţă între 50 şi 99 de cazuri la 100 de mii de populaţie pentru ultimele 7 zile cumulativ; cod de alertă „portocaliu” – incidenţă între 100 şi 249 de cazuri la 100 de mii de locuitori; cod „roşu” – incidenţă de 250 şi mai mult la 100 de mii de populaţie pentru ultimele 7 zile cumulativ.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button