Est-CurierIncidentePoliţie

Stopată din drum spre Germania, după ce a prezentat acte false

O femeie de 49 de ani din r. Anenii Noi a făcut cale întoarsă de la frontieră din cauza unei vize israeliene pe care  lipseau elementele de protecție.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră a R. Moldova, o viză din pașaportul femeii a trezit suspiciuni polițistului de frontieră care verifica actul de călătorie. Din primele cercetări s-a constatat că viza, cu însemnele autorității competente din Israel, prezenta semne vizibile de falsificare. Conform analizei de risc s-a dispus efectuarea unui control suplimentar. În rezultatul acestuia, în portmoneul personal al femeii, învelită în folie de aluminiu, a fost depistată o carte românească, eliberată pe numele său ce nu întrunește condițiile unui document autentic.
Audiată, femeia din raionul Anenii Noi, care se deplasa ca pasageră cu un autocar spre Germania, a declarat că și-a perfectat viza cu ajutorul familiei la care lucra în străinătate. Cât privește cartea de identitate și-a procurat-o prin intermediari, contra sumei de 600 de euro.
Documentele au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii legalității acestora. Cercetările vor continua până la elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.
Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button