Internațional

Traversarea frontierei RM pentru cetățenii străini cu acte expirate este imposibilă

Poliția de Frontieră examinează posibilitatea introducerii unei excepții în perioada sărbătorilor de iarnă

Serviciul de frontieră informează că intrarea cetățenilor ucraineni pe teritoriul Republicii Moldova din România, cu acte expirate este interzisă. Conform prevederilor Dispoziției CSE nr.1 din 24 februarie 2022  „se va autoriza traversarea frontierei de stat a străinilor care vin direct din Ucraina, la prezentarea actele de identitate (buletin, pașaport intern, certificate de naștere-în cazul minorilor etc.), inclusiv cu termenul de valabilitate expirat”.
Astfel, pe sensul de intrare în Moldova, prin punctele de trecere a frontierei cu România, dar și prin Aeroportul Internațional Chișinău, este imposibilă traversarea frontierei pentru cetățenii străini cu actele stabilite de dispoziția CSE, urmând a fi respectată legislația R. Moldova privind regimul străinilor.
În aceste situații, străinii trebuie să-și perfecteze pașaportul sau titlul de călătorie, ultimul fiind obținut la oficiile consulare sau ambasade ale statului ai căror cetățeni sunt.
Totodată, Poliția de Frontieră examinează posibilitatea introducerii unei excepții în perioada sărbătorilor de iarnă, urmând să intervină cu propuneri către CSE pentru derogare de la pct.1 din Dispoziția CSE nr.1 din 24 februarie 2022.
– Avem indicii ca mulți cetățeni ucraineni vor dori să se întoarcă de sărbători acasă în Ucraina. Ne dorim ca timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei de stat să fie cât mai scurt, îi informăm că trebuie să-și perfecteze actele necesare în reprezentanțele diplomatice ale UA pentru a tranzita MD și acceptate în condițiile legii – se menționează într-un comunicat emis de către Poliția de Frontieră.
Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button