Internațional

Transportatorii vor fi responsabili dacă cineva va fi dat jos la frontieră

În ziua de 16 decembrie membrii comisiei pentru Situații Excepționale au decis să soluționeze problema străinilor, în special a cetățenilor ucraineni, care vor să revină, trecând frontiera Republicii Moldova, la casele lor, dar au actele expirate sau neconforme. Au fost semnalate mai multe cazuri, când asemenea pasageri erau lăsați în vamă, fără nici un suport moral. Ca situația să nu se mai repete prin derogare de la art. 7 alin. (2) și art. 8 alin. (5) din Legea nr.200/2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova, transportatorii care au adus în Republica Moldova străini care nu îndeplinesc condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Moldova au obligația de a asigura transportarea acestora, în termen ce nu depășește 24 de ore de la momentul emiterii Deciziei de refuz al intrării în Republica Moldova, la locul de îmbarcare sau într-un alt loc pe care străinii îl acceptă şi unde sunt acceptați.

Transportatorul este obligat să suporte cheltuielile privind întreţinerea, precum şi toate cheltuielile aferente returnării străinilor.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button