«SPERANȚA» din Cimișeni îşi menţine poziţia

În ultima duminică a lunii iulie, luna cuptorului, cum se zice în popor, s-au disputat meciurile etapei a VII din cadrul Campionatului raional de fotbal. Meciurile au fost destul de încordate, și totuși, fotbaliștii amatori au marcat 13 goluri.

DSC_1888

Duminică, 28 iulie 2019 pe stadionul din Cimișeni a fost disputat meciul din cadrul  etapei a VII-a a Campionatului raional de fotbal.  Echipa locală «Speranța», care în clasament ocupă locul 2 s-a întâlnit cu formația din Criuleni «Tiras» ce se afla pe locul 3. Pentru băieții din Criuleni, meciul a fost unul principial, căci, dacă reușeau să învingă gazdele, echipa «Tiras» acumula 17 puncte și trecea pe locul 2 în clasament.

Tinerii arbitri ai Federației Moldovenești de Fotbal Alexandru Sajin, tușierii Ion Bodean și Petru Ursachi au dat start competiției și fotbaliștii au pornit lupta pentru balon. Vârsta arbitrilor n-a fost un impediment pentru a monitora riguros jocul şi a distribui generos cartonaşe galbene în caz de necesitate.  Aceasta îi calma pe jucători, căci putea veni cartonașul roșu, și jucătorul putea fi eliminat de pe teren.

Echipa locală organizează un atac furtunos pe aripa dreaptă a terenului de joc. Balonul este trimis atacantului de vârf Andrei Punga, care este atacat grosolan, fiind doborât la pământ de fundașul echipei «Tiras». A răsunat fluierul arbitrului, care decide lovitură de pedeapsă. Acelaș Andrei Punga șutează puternic pe deasupra «zidului», format de fundașii criuleneni, și balonul zboară în poartă – 1:0.

În repriza a doua fotbaliștii din Cimișeni mai mult se află în apropierea careului porții  echipei «Tiras», transmițând precis mingea unul altuia. Frumos joacă tânărul atacant de 20 ani Gheorghe Ceban, care driblează unul, altul, al treilea fundaș al adversarilor. Urmează o pasă precisă coechiperului său cu nr.7 pe maiou, care la rândul lui transmite balonul atacantului de vârf Andrei Punga. Forvardul trece față în față cu portarul, și, elegant, trimite mingea în poartă – 2:0.

Peste câteva minute a răsunat fluierul final al arbitrului. Gheorghe Sturza, unul din veteranii echipei din Cimișeni a ținut să menționeze: «Pe timpuri și noi jucam fotbal frumos aici pe stadionul sătesc. Ne bucură și faptul că astăzi doamna primar, Valentina Pisarenco, a urmărit meciul de la început până la sfârșit. Ea e cu echipa «Speranța» și mereu o ajută și o susține». Ce să zici, exemplu demn de urmat și pentru alți conducători ai administraților locale din raionului Criuleni.

Așadar, echipa «Speranța», Cimișeni, acumulând de la începutul Campionatului raional de fotbal 18 puncte, se menține pe locul 2 în clasament. Pe primul loc este plasată echipa «Olimpic», Pașcani, care duminică, 28 iulie, a învîns în deplasare formația «Nistru», Boșcana cu scorul 3:2 și are acumulate 19 puncte. Pe locul 3 în clasament echipa «Tiras», Criuleni cu 14 puncte și pe locul 4 formația «Nistru», Boșcana cu 12 puncte.

Duminica trecută, 28 iulie, s-au mai jucat două meciuri de fotbal. Pe stadionul din Zăicana, echipa «Atletic», Bălăbănești, a învins formația locală «Victoria» cu 1:0, iar la Mășcăuți echipa locală «Minerul» a fost învinsă de campioana anului trecut formația FC «Onițcani» cu scorul de 3:2. Așadar, pe locul V în clasament s-a plasat cu 9 puncte echipa FC «Onițcani», pe locul VI -formația «Atletic», Bălăbănești, pe locul VII- echipa «Victoria», Zăicana. Şi Echipa «Minerul», Mașcăuți încheie clasamentul doar cu 1 punct acumulat.

Valeriu TURTA

 

Foto de autor

Un moment periculos la poarta echipei din Criuleni;

Încă o clipă și balonul va zbura în poarta formației «Tiras»

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *