Est-CurierSportiv

Ministru: „Sperăm vă valorificăm tot bugetul alocat pentru premii”

Sportivii ce vor reprezenta Republica Moldova și vor obține performanțe la Jocurile Olimpice de vară, preconizate la Paris, Franța, în lunile iulie-august 2024, vor fi remunerați după o nouă metodologie, în cazul în care vor obține performanțe. Potrivit notei informative la Hotărârea Guvernului, aprobată astăzi 3 aprilie 2024 și prezentată de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, cei 7 sportivi calificați deja pentru JO-2024 și cei 13 sportivi care se află în procesul de calificare pentru ediția a XXXIII-a a Jocurilor Olimpice și ediția a XVII-a a Jocurilor Paralimpice 2024, vor putea pretinde și la premii bănești mai mari din partea statului. Astfel, Guvernul a votat următoarele premii pentru locurile respective: 

Captură foto din nota informativă la HG cu privire la aprobarea cunatumului premiilor

Scopul acestei hotărâri este de a susține financiar sportivii autohtoni care vor participa cu succes la Jocurile Olimpice/Paralimpice și vor reprezenta Republica Moldova pe arena sportivă internațională. Hotărîrea îi vizează și pe antrenorii sportivilor, medicii/masorii și kinetoterapeuții acestora, care au lucrat cu olimpicii pe parcursul ultimilor 4 ani. Necesitatea alocării premiilor olimpice vine și ca o măsură de combatere a naturalizării sportivilor moldoveni de către alte țări, fenomen care a lipsit în ultimul deceniu Republica Moldova de mulți sportivi de valoare, se arată în nota informativă. 

„Sperăm vă valorificăm tot bugetul alocat pentru premii”, a spus ministrul Dan Perciun. „Am cumva încrederea că asta se va întâmpla, să le urăm succes sportivilor, antrenorilor, dar și să încurajăm familiile să încurajeze tineretul să facă sport!”, l-a susținut și Dorin Recean pe colegul său. 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button