Est-CurierSportiv

Opt sportivi începători din Hîrtopul Mare au adus acasă cupe și diplome

14 copii care frecventează clubul sportiv Bercut Fight Club, filiala Hârtopul Mare, r. Criuleni, au revenit recent din România, unde s-au implicat în competiția de kickboxing.

Participanții la competiția de la Pașcani, discipoli ai clubului de kickboxing al Nadejdei Canțîr.

Discipolii Nadejdei Canțîr au ajuns, cu suportul material al părinților, la Pașcani, jud. Iași, unde s-au adunat aproximativ 360 de participanți din România și Republica Moldova, care practică acest gen de sport.

Nadejda Canțîr ne-a informat că sportivii au avut o evoluție remarcabilă. Deși concurența a fost mare, următorii discipoli au revenit acasă cu diplome și cupe, în categoriile în care au evoluat:

Busuioc Costantin – locul I, Roșca Costantin – locul II, Catirău Alexandra – locul II, Gherciu Alexandru – locul II, Maxim Spînu – locul I, Grate Tudor – locul II; Anghelici Nicolaie – locul II, Cociorva Alexandru – locul I.  

„Competiția a fost organizată pentru copiii mici, care încă nu sunt elevi la școala sportivă, dar frecventează clubul nostru. Am dorit, împreună cu părinții, să le organizam această participare la competiție, ca să-i motivăm să continue să se antreneze. Toți s-au străduit, au muncit și au obținut aceste frumoase rezultate! Pentru mine a fost foarte important ca ei să plece peste hotare, să simtă gustul competițiilor și a victoriilor. Copiii au avut parte, totodată, și de o mică excursie” – a precizat antrenoarea.

Nadejda Canțîr, luptătoare de K-1, multiplă campioană națională la kickboxing, a deschis,  cu suportul APL și Federației de profil, o sală de sport pentru copiii din satul său de baștină, în subsolul gimnaziului din Hârtopul Mare, în ianuarie 2021. 

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button