Sportiv

Turneu în memoria primului căzut pe platoul Coșnița

A XVII-a ediție a turneului raional la tenis de masă organizat în memoria polițistului Nicolai Sotnicenco, găzduită de L.T.” Ion Creangă” din Coșnița, a întrunit 12 participanți.

Au răspuns apelului lansat de organizatorii Turneului, Primăria Coşniţa si Asociația Combatanților de pe platoul Coșnița, echipele reprezentante ale Primăriilor Corjova, Doroțcaia, Molovata Nouă, Pîrîta, Holercani, Casa de cultură Doroțcaia, Clubului ”Respect-Gym”, LT ”Ion Creangă”, Școlii Sportive raionale Dubăsari, întreprinderii Slaveana Comerț, Asociației participanților la luptele pentru integritatea Moldovei de pe platoul Coșnița.

A fost o competiție amicală, dar spectaculoasă, arbitri fiind antrenorii de tenis de masă de la Școala Sportivă din or. Dubăsari.

Irina Șmîganovschi, antrenoare de tenis la ȘS or. Dubăsari, completează lista participanților

Mihai Rotari, președintele Asociației Combatanților de pe platoul Coșnița, își amintea că acest Turneu a apărut din inițiativa combatanților Anatolii Ciubotenco și Vladimir Diordița în 2005 și se desfășoară în fiecare an. Excepție a fost 2020 din cauza pandemiei. 

În 1992 Mihai Rotari era șef a sectorului de poliție nr.1 Coșnița și l-a cunoscut bine pe Nicolae Sotnicenco, care conducea  mașina operativă a sectorului. Timpul a trecut, dar colegii îi onorează amintirea și prin acest Turneu. 

Dl Tudor Nicolaev a lucrat profesor de educație fizică la LT ”Ion Creangă” din Coșnița 39 ani, fiind acum pensionar a venit la competiție în calitate de spectator și atenționa asupra impactului educativ al turneului asupra tinerei generații. A atras atenția profesorul și  la necesitatea de asigura o informare mai mare despre evenimentul acesta, dar și altele, căci nu toți urmăresc rețelele de socializare. 

Andrian Gherlac, directorul SS Dubăsari remarca experiența  concurenților și că nu  va fi ușor  să câștige.

 

După ore bune de joc, cu calificări în semifinală și finală, echipa din Corjova, Dubăsari și-a păstrat Cupa transmisibilă, câștigată în 2023. 

Pe loc II s-a clasat echipa Școlii Sportive Raionale Dubăsari, iar pe locul III – echipa s.Molovata Noua.

E Chiriac

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button