Internațional

O femeie care a schimbat lumea

Tina Turner, una dintre cele mai celebre cântărețe americane, s-a stins din viață miercuri la vârsta de 83 de ani, conform anunțului făcut de purtătorul său de cuvânt. Acesta a declarat că Tina Turner, cunoscută și sub numele de „Regina Rock’n Roll”, a încetat din viață în casa sa din Kusnacht, aproape de Zurich, Elveția, în urma unei lungi boli. Într-o declarație, acesta a adăugat: „Lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat.”

Tina Turner a avut de-a lungul anilor mai multe probleme de sănătate, inclusiv lupta cu cancerul, un accident vascular cerebral și insuficiență renală. Născută în Statele Unite, Tina Turner a fost una dintre cele mai iubite și apreciate cântărețe rock. În 2021, ea a fost inclusă pentru a doua oară în Rock and Roll Hall of Fame.

Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina Turner și-a început cariera la vârsta de 18 ani alături de Ike Turner. În scurt timp, vocea sa impresionantă și prestațiile sale scenice i-au adus faimă, iar cei doi au lansat hituri precum „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” și „Nutbush City Limits”. După o relație tumultuoasă, căsătoria cu Ike Turner s-a încheiat în anii ’70. Tina și-a continuat ulterior o impresionantă carieră solo, lansând albume de succes precum „Private Dancer” și „Foreign Affair”, care au fost certificate cu platină. De-a lungul carierei sale, a câștigat opt premii Grammy din 25 de nominalizări.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără „What’s Love Got To Do With It”, „The Best”, „Steamy Windows” și „Goldeneye”, melodie înregistrată pentru filmul din seria „James Bond”. Deși a renunțat la concerte în 2009, Tina Turner a făcut câteva apariții publice, inclusiv la premiera spectacolului despre viața sa pe Broadway. În acest an, a contribuit la realizarea documentarului „Tina”, lansat de HBO. Tina Turner rămâne unul dintre cele mai populare și apreciate staruri pop din toate timpurile.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button