Politic

Premieră: Militari din cinci țări se întrunesc în Moldova

 În perioada 25 mai – 2 iunie curent, Armata Națională desfăşoară exercițiul internațional combinat pe domeniul apărării antiaeriene ,,Bastion Aerian-2023” în scopul asigurării măsurilor de securitate pe perioada desfășurării celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene (CPE), comunică Ministerul apărării al RM.

Exercițiul, planificat după cele mai înalte standarde internaționale, va avea loc la centrele de instruire ale Armatei Naţionale și în regiunile adiacente și va reuni peste 200 de militari moldoveni, francezi, britanici, români și americani.

Scopul exercițiului ,,Bastion Aerian – 2023”, care se desfășoară în premieră în țara noastră, este antrenarea subunităților de apărare antiaeriană ale Armatei Naționale și sporirea gradului de interoperabilitate între țările partenere participante la exercițiu. De asemenea, militarii vor asigura protecția antiaeriană ale obiectivelor desemnate în cadrul CPE.

Ministerul Apărării comunică că la antrenamente va fi implicată tehnica militară din dotarea Armatei Naționale, precum și cea a armatelor franceze, române și britanice. Informăm opinia publică că unitățile de transport militar vor intra în țara noastră în perioada 25-27 mai curent, prin punctul de trecere Leușeni și se vor deplasa spre  Baza de Instruire militară Bulboaca, fiind escortate de poliția militară rutieră.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button