Internațional

Incident la Bratislava: Premierul FICO a fost împușcat

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat la Bratislava, în după amiaza zilei de 15 mai, 2024, relatează presa slovacă.

Daniel Vražda, reporter al publicației Denník N a relatat că a auzit mai multe focuri de armă și i-a văzut pe ofițerii de securitate ridicându-l de pe jos pe Fico. Premierul a fost transportat la spital.
Presupusul atacator  a fost reținut, dar  identitatea lui încă nu este cunoscută. Acesta a împușcat în momentul în care premierul a venit în mulțimea adunată  în  fața clădirii în care a  avut loc ședința  guvernului.
Mai mulți lideri politici au condamnat acest gest de agresiune față de FICO.

„ Condamnăm absolut, dar ferm, violența împotriva prim-ministrului Robert Fico de astăzi. Credem că va fi în regulă. În același timp, îndemnăm toți politicienii să se abțină de la orice declarații și acțiuni care ar putea contribui la escaladarea tensiunii”, a declarat Președintele PS Michal Šimečka

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button