Internațional

Aprobarea prealabilă a intrării pe teritoriul Statului Israel este deocamdată gratis. Din august va fi cu plată

Regulile de intrare pe teritoriul Israelului au fost modificate pentru cetățenii tuturor statelor cu care Israelul are regim fără de vize, inclusiv cei ai Republicii Moldova, anunță Ministerul de externe al Republicii Moldova. 

Începând cu 1 iulie curent a fost lansat sistemul ETA-IL, pentru aprobarea prealabilă a intrării pe  teritoriul Statului Israel. 
Acest sistem de verificare și aprobare  prealabilă a intrării și șederii în Israel a cetățenilor străini va avea, pe parcursul lunii iulie, caracter-pilot, iar începând cu 1 august 2024 va funcționa ca sistem instituțional de verificare prealabilă a cetățenilor străini, care doresc să viziteze Statul Israel cu diverse scopuri.

Cetățenii străini care vor aplica prin acest sistem în luna iulie, perioadă-pilot a sistemului, vor primi aprobarea care va rămâne valabilă timp de doi ani de zile.

Pe perioada proiectului-pilot, aplicarea pentru intrarea în Statul Israel va fi gratuită, iar începând cu data de 1 august curent verificarea prealabilă în scopul aprobării intrării pe teritoriul Statului Israel va costa 25 de NIS sau aproximativ 120 de lei.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button