Internațional

De azi, Vahtang Kikabidze nu mai este cu cei dragi

Și-a luat cea mai mare bogăție - cei 84 ani, și a plecat la ceruri.

Vahtang Kikabidze, interpretul, actorul, regizorul, scenaristul și omul de omenie. A  lăsat o frumoasă amintire prin ținuta sa scenică, timbrul vocii și dragostea pentru patria sa – Georgia  Din 2008, când Rusia a invadat Georgia acesta nu a mai concertat în Rusia, deși în 1999 la Moscova a fost instalată și steaua lui pe ”Piața Stelelor”. A renunțat și la ordinul ”Prietenia”. 

A debutat în cinematografie  Vahtang Kikabidze în 1966 cu filmul ”Întâlnirea în munți”, după care au urmat mai bine de 20 de rolul în filme ce s-au memorat  bine ,inclusiv ”Melodiile cartierului ”Veriysky” (1974), ”Expediția pierdută” (1976), ”Mimino”, 1977, comedia ”Fii sănătos, dragule”, 1981,  ”TASS este autorizat să declare..”. (1984),” Dragoste cu accent” (2012), ”Bunicul 005” (2013) și altele.

 Artist al Poporului din Georgia,  în 2013 a fost declarat și Artist Emerit al Ucrainei.

În octombrie 2020, Kikabidze a fost ales deputat în Parlamentul georgian.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button