Incidente

Focosul a fost dezamorsat

La moment, cetățenii din zonă se află în afara oricărui pericol

 

La 14 ianuarie Ucraina a fost bombardată masiv. În după amiaza zilei de ieri, în zona sectorului de frontieră Larga,în apropierea localităților Pavlovca și Larga,  o patrulă a Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova a descoperit resturile unei rachete, provenite din atacurile aeriene ale Federației Ruse asupra Ucrainei.

Pe parcursul investigațiilor, s-a depistat că focosul rachetei era alimentat cu aproximativ 80 de kilograme de material explozibil.

La moment, cetățenii din zonă se află în afara oricărui pericol, iar riscurile au fost înlăturate.

Azi Ministra  Afacerilor Interne, Ana Revenco, mulțumind angajaților subdiviziunilor MAI, cât și angajaților din Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Armata Națională, pentru profesionalism și dedicație în aplanarea pericolului public reitera:”Pe parcursul unui an, Centrul Tehnico Criminalistic și Expertize Judiciare (CTCEJ) al Poliția Republicii Moldova realizează cca 200 explozii controlate a diferitor obiecte, care prezintă pericol și nu pot fi transportate. Totuși, este pentru prima dată de la formarea CTCEJ, când ne confruntăm cu o astfel de cantitate de explozibil, într-un singur obiect.”

Este cel de-al 3 caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova.

Conform declarației Ministerului Apărării: Sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat survolări ale spațiului aerian al Republicii Moldova.

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button