Alegeri parlamentarePolitic

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 11 iulie 2021

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat într-un briefing de presă, susţinut în seara zilei de 28 aprilie, 2021,  că a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului şi a stabilit data de 11 iulie 2021 drept data desfăşurării alegerilor parlamentare anticipate.

Guvernul urmează să aloce resursele financiare necesare.

„Acum câteva minute am semnat decretul de dizolvare a actualului Parlament. Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să-și aleagă un Parlament nou, care să servească interesele țării și ale oamenilor. Puterea este acum în mâinile poporului. Este şansa de a alege calea spre normalitate pe care să o folosim cu înţelepciune” – a declarat Maia Sandu.

Anunţul vine imediat după ce Curtea Constituţională a pronunţat dispozitivul hotărârii de azi prin care a declarat drept neconstituţională Hotărârea Parlamentului, a majotităţii PSRM+Şor, de fapt,  prin care în Republica Moldova a fost instituită starea de urgenţă. Astfel, devine posibilă dizolvarea Parlamentului actual.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button