Opinii & Editorial

E ora Speranţei în Lumină

Oricare ar fi preocupările, durerile și grijile noastre în aceste zile, tindem spre Curățenie. Curățenia gospodăriilor, gândurilor, inimilor ca să lăsăm loc Speranței, Credinței că putem fi mai buni, că vin timpuri mai favorabile și că vom reuși ce ne dorim.

De două milenii sărbătorim Nașterea Mântuitorului și aproape tot de atâta timp sperăm că prin Jertfa lui ne-a salvat de păcatele omenirii. Ele, însă, nu se dau duse. Lăcomia, corupția, curvia, avaria, minciuna, pizma doar s-au modernizat în timp, esența rămânând aceeași. În fiecare zi ne convingem că de suferința lui Isus nu a fost doar Iuda vinovat, ci suntem și noi, cei născuți peste secole, că nu apreciem JERTFA SUPREMĂ și nu am devenit mai buni nici cu semenii, nici cu natura din jurul nostru.

Poate din acest an, trecuți prin sita pandemiei, vom fi mai receptivi și responsabili față de noi și cei din jur, mai îngăduitori și iertători ca să fim demni de sacrificiul divin, de lacrimile Fecioarei Maria la picioarele copilului răstignit.

Învierea, Paștele, e Sărbătoarea renașterii omenirii, indiferent de faptul ce avem pe masa de sărbătoare. Un cozonac, o felie de pască sau un ou în casa unui suflet necăjit au un preț mai mare decât răsfățul din palatul unde nu se pune preț pe o felie de pâine.
Vă dorim ca în aceste zile pascale să aveți Lumină în casă și în suflet, indiferent dacă veți aprinde lumânarea de la focul haric adus cu avionul, sau de la candeluţa din faţa iconiţei ce o aveţi în casă. Să vă înnoiți nu doar cu articole vestimentare, dar și cu haina smereniei.
Să fiţi fericiţi și să vă bucuraţi de căldura celor din preajmă și să vă amintiţi cu o vorbă bună și de cei, pe care  durut de tare ni-l dorim alături, dar cărora li s-au deschis cerurile ca să ne vegheze de sus.

Hristos a Înviat și pentru mântuirea noastră!

Elena Chiriac

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button