Internațional

Parlamentul European a declarat Rusia drept stat-sponsor al terorismului

Eurocomisarul pentru afaceri interne, Ilva Johanson, în una din ședințele Parlamentului European din luna octombrie, a menționat că Uniunea Europeană nu are temei juridic de a recunoaște o țară terță drept ”țară sponsor al terorismului”. În legătură cu asta Parlamentul European, după cum este indicat pe pagina sa oficială, în una din rezoluțiile sale, îndeamnă UE și țările – membre să elaboreze temeiul juridic care ar cataloga ca atare țările ce fac uz de terorism. 
”Acest lucru înseamnă că vor urma un șir de acțiuni de constrângere împotriva Moscovei și o reducere  drastică a relațiilor dintre Uniunea Europeană și Rusia” – menționează pagina oficială a Parlamentului European.
Parlamentul European cheamă statele membre să intensifice acțiunile de izolare internațională a Rusiei, inclusiv în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, precum și să reducă relațiile diplomatice cu Federația Rusă, să interzică instituțiile care au legătură cu statul rus și răspândesc propagandă în toate lumea. 
Rezoluția Parlamentului European are caracter de recomandare. 

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button