Cultural

O posibilitate pentru artiștii locali de a face schimb de experiență

Cei din afara capitalei sunt privigeliați

Proiectul EU4Culture, finanțat de UE, anunță cel de-al treilea apel de granturi de mobilitate pentru a sprijini artiștii și profesioniștii din domeniul cultural din țările Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Granturile de mobilitate EU4Culture sunt deschise pentru stagii, vizite de studiu, conferințe, dezvoltare profesională și alte activități care promovează schimbul de cunoștințe și dialogul intercultural.

Concursul este deschis artiștilor sau profesioniștilor din toate domeniile culturale. Aceștia trebuie să fie cetățeni sau rezidenți legali ai acestor țări, cu vârsta de peste 18 ani. Concursul oferă oportunități speciale candidaților care locuiesc în orașe care nu sunt capitale.

Apelul sprijină patru tipuri de mobilități:

  1. Mobilități pe termen scurt (5-10 zile calendaristice) – până la 1.500 de euro;
  2. Mobilități pe termen mediu (până la 5 săptămâni) – până la 3.500 de euro;
  3. Mobilități pe termen lung (până la 12 săptămâni) – până la 5.000 de euro;
  4. Mobilități virtuale (participare online) – până la 1.000 de euro.

Proiectele de mobilitate pot fi implementate între 1 iunie 2023 și 31 mai 2024 în statele membre ale UE, în țările partenere ale UE și în alte țări europene.

Solicitanții trebuie să prezinte un plan de acțiune și un buget pentru mobilitatea internațională propusă prin intermediul Portalului de Aplicații Goethe (GAP).

Termenul limită pentru aplicare este 27 martie, ora 15:00 (CET).

Sesiunile de informare privind bursele de mobilitate vor avea loc între 16 și 24 februarie prin intermediul platformei Zoom. Vă rugăm să vă înregistrați în prealabil.

Programul de mobilitate EU4Culture promovează dialogul intercultural și schimbul de cunoștințe între artiștii și profesioniștii din domeniul cultural din țările Parteneriatului Estic. În cadrul primelor două concursuri de granturi, proiectul a sprijinit proiectele de mobilitate a 155 de persoane. Până în 2024 vor mai fi anunțate încă două apeluri.

EU4Culture este implementat de Goethe-Institut (lider), Centrele Cehe, Institutul Cultural Danez, Institutul Francez de Geografie.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button