Est-CurierPolitic

Distincții de stat, cu prilejul Zilei Autonomiei Locale (doc)

La 1 februarie, în Republica Moldova este marcată Ziua Autonomiei Locale și a lucrătorului din administrația publică locală. Cu această ocazie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit unor exponenți ai autorităților locale distincții de stat. 

Șase primari din țară s-au învrednicit de „Ordinul de Onoare”, printre care este și primarul satului Corjova, r. Criuleni, dl Gheorghe Ojog. 

Distincția i-a fost conferită „Pentru munca îndelungată și prodigioasă în organele administrației publice locale, pentru tenacitatea și profesionalismul manifestate în promovarea și implementarea transformărilor social-economice, precum și pentru poziție civică activă” – se spune în decretul prezidențial. 

Cu „Ordinul de onoare” au mai fost distinși Valentina Casian, primăriță în mun. Strășeni; Valentina Carastan, primăriță în Slobozia Mare, Cahul; Constantin Cojocari, primar de Edineț; Valentin Danu, primar în Logănești, Hâncești; Ion Dolganiuc, primar de Colibași, Cahul. 

Alți șapte primari și o expertă din cadrul CALM, au fost distinși cu medalia „Meritul Civic”. 

Vedeți decretul: 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button