Economic
Trending

N-a fost ploaia cea așteptată

Pierderile generate de furtună încă se estimează

Furtuna din noapte de 29 spre 30 iulie a fost un test de rezistență pentru arborii bătrâni din raionul Criuleni și Dubăsari. În majoritatea localităților aceștia s-au prăbușit din cauza vântului. La Dubăsarii Vechi, căderea unui arbore a afectat și câteva case. Vântul a rupt 30 de foi de ardezie și de pe acoperișul CMF-ului din Criuleni. Ploaia puternică a spălat și drumurile locale, la Onițcani, prundișul de pe un drum a fost dus de val până la șoseaua centrală. Conform comisiei locale, prejudiciul material e de circa 150 mii lei. La Hrușova, grindina a distrus 40 hectare de porumb.

Actualmente, comisiile locale, după cum afirmă Ștefan Manole, șeful Serviciului Situații Excepționale, evaluează prejudiciile generate de calamitate. Deconectarea energiei electrice în 24 de localități a periclitat și activitatea agenților economici, care utilizează în special frigidere. Pierderile suportate de aceștia nu vor fi compensate, pentru că e vorba de force majore.

În imagini: Doroțcaia, Criuleni

User Rating: 4.8 ( 3 votes)

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button