CriuleniEconomic

Energie verde pentru afacerile agricole fondate și administrate de femei

La 5 aprilie, la Criuleni a avut loc prezentarea oportunităților pentru femei care desfășoară afaceri în agricultură să acceseze granturi pentru energia verde. Este un proiect care continuă din anul 2023 și este susținut financiar de Japonia și Elveția, cu suportul Programului Națiunilor Unite pentru Populație. 

Sursele oferite de către donatori vor fi destinate finanțării a 75 de proiecte în localitățile din 15 raioane, pentru susținerea afacerilor micro, mici și mijlocii, care vor să-și reducă din cheltuielile pentru energie. Granturi pot solicita și femeile casnice, care desfășoară o activitate agricolă, cu condiția ca după ce obține grantul, să-și înregistreze afacerea în una din formele admise în Republica Moldova. Astfel, proiectul urmărește două obiective majore: creșterea economică a afacerilor gestionate de femei (casnice sau în afara caselor) și reducerea emisiilor de CO2. Aplicantele nu vor primi bani pe cont, ci echipament pe care vor dori să-l procure, conform specificațiilor tehnice pe care le vor indica în formularele de aplicare. Finanțatorii au promis maximă simplitate la aplicare și tot suportul necesar, fără ca participantele să apeleze la specialiști sau consultanți din afara proiectului. 

Apelul de proiecte este deschis pentru femei antreprenoare în agricultură, care sunt înregistrate în r-le Telenești, Ungheni, Șoldănești, Hâncești, Sîngerei, Briceni, Orhei, Strășeni, Criuleni, Dubăsari, Florești, Rezina, Cantemir, Căușeni, Cahul, Taraclia. Valoarea grantului este de la 5 mii la 18 mii de dolari, cu condiția obligatorie ca aplicantul să contribuie cu 20% din valoarea grantului solicitat.

Mai multe informații accesați Aici. Formularul de participare, condițiile, criteriile de eligibilitate aici

Termenul limită de aplicare este 15 aprilie, 2024. 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button