EC JuniorSocial

Încă o oportunitate pentru tineri: stagieri în instituțiile publice

Bursă UE pentru două luni de practică în instituțiile publice centrale din Republica Moldova

Studenții moldoveni aflați în anul III și IV al ciclului de licență, masteranzii, precum și proaspeții absolvenți, sunt invitați să efectueze stagii de practică pentru o perioadă de două luni.  Beneficiarii programului de stagiu vor fi îndrumați în activitatea lor zilnică de către Înalții Consilieri ai Uniunii Europene, în cadrul unei inițiative comune a Uniunii Europene și a Guvernului Republicii Moldova.

Programul le oferă tinerilor posibilitatea de a se familiariza cu activitățile și responsabilitățile administrației publice și pentru a genera interesul acestora pentru o carieră în administrația publică. Timp de două luni, stagiarii vor lucra împreună cu funcționari publici în domenii precum: economie, educație, mediu, integrare europeană, politici de reintegrare, infrastructură și dezvoltare regională.

Stagiul se va desfășura în perioada iunie – august 2022, iar bursele oferite stagiarilor sunt finanțate integral de Uniunea Europeană. Solicitanții trebuie fie cetățeni ai Republicii Moldova, să aibă până la 27 ani, reușită bună la învățătură, experiență de activități  extracurriculare,  să cunoască limba română și engleză (Nivel B2).

 Inițiativa de implicare a tinerilor prin stagii de practică în instituțiile de stat din Republica Moldova este lansată în contextul Anului European al Tineretului 2022, marcat și în Republica Moldova, care încurajează participarea proactivă a tinerilor în toate activitățile sociale, economice și administrative.

Termenul limită pentru aplicare este 27 mai.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button