Guvernul Sandu anunță închiderea benzinăriilor, magazinelor, barurilor și restaurantelor duty free la intrarea în Republica Moldova

Benzinăriile duty free, magazinele, barurile și restaurantele duty free la intrarea în Republica Moldova și în regiunea transnistreană vor fi interzise. Anunțul a fost făcut de prim-ministra Maia Sandu.

Șefa Cabinetului de miniștri anunță că a rugat colegii săi din Parlament să elaboreze și să înregistreze în regim de urgență un proiect de lege prin care se anulează benzinăriile ”duty free”, precum și posibilitatea existenței magazinelor, barurilor și restaurantelor cu regim ”duty free” la intrarea în Republica Moldova și la intrarea în regiunea transnistreană.

,,Dincolo de faptul că prevederi legale de genul celor menționate nu există în nicio țară din lume, bugetul public național suportă pierderi de sute de milioane de lei drept urmare a implementării acestor legi, iar beneficiarul acestora este un personaj toxic implicat în afaceri dubioase, inclusiv în furtul miliardului”, susține Maia Sandu.

Acesta spune că actualul Guvern nu doar că nu va admite astfel de inițiative pe viitor, dar și le va anula pe toate cele adoptate de către ,,regimul oligarhic care a condus Republica Moldova până la 8 iunie curent”.

Cotidianul.md307899

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *