Economic

Doritori de a vinde grâul la stat nu s-au găsit

Licitația deschisă pentru achiziționarea de grâu alimentar din recolta 2022, desfășurată de Agenția Rezerve Materiale în perioada 18 august – 12 septembrie, s-a încheiat fără rezultate. Potrivit Infotag, n-a fost depusă nicio cerere de participare la licitație.

Sergiu Guvir, șeful Secției Agricultură și Cadastru Dubăsari spune că: ”Din raionul nostru nu a participat nimeni la licitație pentru că o parte din grâu a fost vândută până la anunțarea licitației, iar alta lăsată pentru rezervă. Nu le-a convenit antreprenorilor nici prețul, că investițiile în roada anului 2022 au fost mari”

Maxim Vrabie, reprezentantul SRL ”Terrarica”, din Onițcani, Criuleni, tot nu a participat la licitația anunțată de Agenția rezerve materiale pentru că prețul propus a fost mic ”pe piața externă e mult mai mare și nu a fost convenabil de participat la licitație”.

Vitalie Onișciuc, șeful Direcției Agricultură și Servicii funciare Criuleni concretizează: ”Condițiile de participare la licitație au fost inaccesibile pentru plugarii criuleneni. Nu avem noi mega-gospodării să poată participa cu un lot, bunăoară de 6,5 mii tone, dar nici prețul nu a fost atractiv. Producătorii noștri au pregătit semințele pentru semănat, au lăsat ceva rezerve în hambare, iar puținul ce a rămas a fost vândut de pe fățare…”

Organizatorii licitației planificau să completeze rezerva de stat de grâu alimentar cu 41,7 mii tone. Bugetul total pentru achiziții a constituit 201,6 milioane lei, iar prețul propus a fost de 5,2 lei/kg, mai mare decât cel estimat de 4 lei 83 de bani.

E.C.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Vezi și
Close
Back to top button