Internațional

Din 11 septembrie – reguli de securitate mai stricte la Aeroportul din Chișinău

Peste 30.000 de evrei care intenționează să ajungă la Uman, Ucraina pentru a marca Rosh Hashanah (Anul Nou evreiesc) la mormântul lui Rabbi Nahman, celebru rabin din secolul al XVIII-lea, vor avea linie verde la Aeroportul Internațional Chișinău.

La mormântul  lui Rabbi Nahman din Uman sursa: Wikipedia

Din cauza războiului din Ucraina, deplasarea pelerinilor, care anterior ajungeau la Uman pentru a se ruga la mormântul lui Rabbi Nahman, prin aeroporturile din Odessa și Kiev, a devenit imposibilă acum. 

Anticipând fluxul sporit de pasageri, Poliția de Frontieră de comun cu autoritățile cu atribuții în Aeroport vor întreprinde măsurile necesare pentru a oferi un confort optim, climat liniștit și de siguranță tuturor călătorilor, comunică border.gov.md

Astfel, în perioada 11-22 septembrie 2023, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi strict pentru personalul aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier. 

Se va permite intrarea în incinta aerogării în baza prezentării biletului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către reprezentanții administrației aeroportuare. După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul de securitate și al documentelor, urmând așteptarea cursei în sala sterilă.

Pentru a ajuta autoritățile responsabile în degajarea circulației rutiere – excluderea ambuteiajelor din fața aerogării, dar și la fluidizarea afluxului de călători, se solicită prezentarea în Aeroport, cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate. 

În cadrul unei ședințe comune desfășurate cu participarea Poliției de Frontieră, Autorității Aeronautice Civile și Administrației Aeroportului Internațional Chișinău s-a convenit asupra intensificării capacităților de procesare a traficului de pasageri, ajustării graficului curselor aeriene, dar și realizării operative a schimbului de date și informații.

Vor fi întreprinse măsuri suplimentare privind menținerea regimului în Aeroport, cu suplinirea numărului de polițiști de frontieră și a echipamentelor de control, cât și antrenarea mai multor echipaje canine specializate, comunică Poliția de frontieră a Republicii Moldova.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button