Cultural

FOTO//Popas la prispa bunicuței

În prima duminică de septembrie, cantautoarea, ex-conducătoarea colectivului folcloric „Răzășii” din Mașcăuți, Criuleni, Veronica Mamei, a adunat la un popas la Casa bunicuței lume din două sate, care cunoaște valoarea creației populare.

A oferit casa ce are peste o sută de ani și pentru un vernisaj al lucrărilor artizanale confecționate de gospodinele din Mașcăuți, inclusiv a dnei Serafima Potoțchi, al vestigiilor istorice adunate de colecționarul Sergiu Druță.

Melodiile cântate de membrii colectivelor ”Răzășii” din Mașcăuți și ”Struguraș” din Ustia, Dubăsari răvășesc sufletul și generează o stare de mândrie că aceste perle sunt la poalele Chiclăului.

Video reportaj: Click aici

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button