Alegeri prezidentiale

Ce încălcări au sesizat observatorii în secțiile de votare din regiunea Criuleni – Dubăsari

Potrivit raportului Misiunii de observare a alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020, publicată de Asociația Promo-Lex, cele mai multe încălcări s-au refereit la transportarea organizată a alegătorilor.

P01101-145525

Cu referire la secțiile de votare SV 37/22- 37/23, regiunea transnistreană, Criuleni, observatorii au observat transportarea cu una și aceeași masină a câte 5 alegători per cursă. Au fost observate o mașină cu numerele E951 la orele 10.13 și, repetat, la 12.20 care transporta alegătorii din Dubăsari. Automobilul cu numărul de înmatriculare E056BM, a adus organizat, de 4 ori, câte 3 persoane de la podul din Ustia. SV 37/28 și 37/29, regiunea transnistreană, Dubăsari, Doroțcaia – au fost aduși organizat, de 2 ori, câte 4 persoane cu microbuzul В518АК.

Secția de votare 37/25, regiunea transnistreană, Dubăsari, Cocieri. La ieșirea din secția de votare, un observator a auzit cum alegatorii vorbeau ca după votare, trebuie sa se îndrepte la o distanță anumită de SV unde sunt așteptați de unitățile de transport care i-au adus.

Către ora 19.30, la secțiile de votare din or. Criuleni 37/22- 37/23 pentru regiunea transnistreană, au votat 105 cetățeni cu drept de vot din stânga Nistrlui, ne-a comunicat Natalia Dimitrașco, președinta Sectiei de votare de la Școala de Arte. Despre secția din vecinătate, Dimitrașco a spus că sunt aproximativ 160 de voturi, că cetățenii care au venit la votare nu au fost suficient de informați despre unde pot vota, adică adresele secțiilor de votare, și că spre seară fluxul de alegătoril s-a diminuat și mai mult.

 

 

 

 

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button