Şapte colective artistice vor veni la festival

Şapte colective artistice şi-au declarat intenţia de a participa la ediţia a XI-a a Festivalului Internaţional de Folclor „Meşterul Manole”. Acesta se va desfăşura la finele lunii august şi, potrivit organizatorilor, este o ediţie dedicată aniversării a 25-a de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova şi consemnează, totodată, 25 de ani de la fondarea Comunităţii Statelor Independente (CSI). Comitetul organizatoric s-a întrunit miercuri, 20 iulie, într-o şedinţă, la care au discutat programul preliminar al festivalului. Cele şapte colective artistice – din Rusia, Estonia, Bulgaria, Turcia, Belarusi, România şi Italia – vor evolua nu doar în deschiderea şi închiderea festivalului, dar în cca 14 sate ale raionului Criuleni, conform programului stabilit de organizatori.

Фото1135

Din informaţiile preliminare, este clar că ceremonia de închidere oficială a festivalului va avea loc pe data de 29 august, cel mai probabil – pe stadionul or. Criuleni. În privinţa zilei deschiderii, comitetul organizatoric încă n-a luat o decizie, fiind discutate zilele de 26 sau 27 august. La fel, nu este clar unde vor fi cazaţi oaspeţii.

Comitetul a aprobat trofeul festivalului (în imagine) şi a decis că pe materialele promoţionale va fi imprimat logoul iniţial al festivalului, autorul căruia este V. Vatamaniuc, fără imprimarea lui pe alte imagini.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *