Echipa «Nistru», Boşcana urcă în clasament

Obţinând în etapa a IX-a din Campionatul raional de fotbal o victorie valoroasă, echipa  «Nistru», Boşcana, a urcat în clasament şi actualmente ocupă locul II. Lidera meciurilor din tur a devenit formaţia FC «Slobozia-Duşca», care duminica trecută, 17 iulie, a învins pe terenul din Corjova deţinătoarea Cupei raionale din anul trecut, echipa «Eclipsa» сu 3:0.

La Boşcana s-a jucat meciul dintre ech
ipa locală «Nistru» şi formaţia FC Oniţcani. Fotbaliştii oniţcaneni au sosit cu scopul de a obţine victorie sau o remiză, care le permitea să se plaseze pe prima poziţie din clasament. Nu a fost să fie. Ambiţioasa echipă «Nistru», după ce arbitrul în teren Igor Boşcan, ajutat de tuşierii Eugen Ursu şi Pavel Botnari, a fluerat începutul meciului, din primele clipe porneşte un atac spre poarta adversarilor. În minutul 10 a urmat o pasă din aripa stângă a terenului pe o curbă în careu, şi Alexandru Ojog trimite balonul în poartă – 1:0. Cei din Oniţcani au încercat şi ei să bată un gol, însă portarul boşcanenilor, Marcel Moscul, prindea toate mingile trimise în careul mic.

Al doilea gol fotbaliştii din Boşcana, susţinuţi de suporterii locali, l-au bătut în minutul 40 a primei reprize. Atacantul Virgiliu Plăcintă reuşeşte să întreacDSC_2489ă fundaşul echipei-oaspete şi trimite balonul în plasa porţii – 2:0. Au trecut doar 3 minute şi Alexandru Ojog mai bate un gol – 3:0.

În repriza a doua fotbaliştii din Oniţcani au mai încercat să bată şi ei un gol adversarilor, însă fundaşii echipei «Nistru» jucau destul de prudent în apărare şi nu permiteau oaspeţilor să şuteze spre poartă. Spre finele reprizei doi, în minutul 85, Grigore Cojocaru mai bate un gol şi scorul se majorează – 4:0. Peste puţin timp a răsunat fluerul final al arbitrului Igor Boşcan, care fixează victoria echipei locale. Aşadar, formaţia «Nistru», Boşcana, acumulând în IX etape din tur 21 puncte, se plasează pe locul II în clasament. Rezultatele celorlalte meciuri din etapa IX-a arată astfel:

Formaţia FC «Slobozia-Duşca» a învins în deplasare echipa «Eclipsa» din Corjova, formaţia «Minerul», Maşcauţi pe terenul de acasă a biruit echipa «Olimpic», Paşcani cu 4:1. La Cimişeni formaţia «Speranţa» surprinzător bate echipa «Atletic», Bălăbăneşti 3:0, iar echipele «Tiras», Criuleni şi «Victoria», Zaicana nu au marcat nici un gol – 0:0.

După cum ne-a informat Vasile Dabija, secretarul Asociaţiei Raionale de Fotbal, pe 24 iulie se va juca meciul restanţă «Atletic», Bălăbăneşti – «Tiras», Criuleni, iar pe 31 iulie se va disputa alt meci restanță – «Speranţa», Cimişeni – «Tiras», Criuleni. După o pauză de câteva zile, în august, vor începe jocurile retur din Campionatul raional de fotbal, ediţia 2016.

Valeriu TURTA

În imagini: momente

de joc între echipele

«Nistru», Boşcana

şi FC «Oniţcani»

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *