7,98 milioane de lei pentru  proprietarii de terenuri agricole amplasate după traseul Râbniţa-Tiraspol

Recent s-a decis alocarea, din fondul de rezervă al Guvernului, Consiliului raional Dubăsari a sumei de 7,98 milioane de lei pentru acordarea unor plăţi directe proprietarilor de terenuri agricole, amplasate după traseul Râbniţa-Tiraspol pentru anul 2016. Consiliul raional Dubăsari va repartiza mijloacele alocate, câte 1229 lei per hectar, proprietarilor respectivi, în baza unui regulament, elaborat şi aprobat de Consiliu, în mod transparent şi echitabil, în coordonare cu Cancelaria de Stat şi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Pentru susținera localităților din stînga Nistrului săptămăna trecută au fost aprobate de Guvernul RM un șir de decizii ce valorează, în total, aproximativ 18 milioane de lei.

Până la finele anului curent sunt planificate 10 milioane de lei pentru Programul activităţilor de dezvoltare tehnico-materială a instituţiilor educaţionale şi medicale, reparaţie a infrastructurii localităţilor din zona de securitate. Programul conţine 44 de măsuri, inclusiv reparaţia clădirilor cu destinație socială şi a apeductelor, dar şi iluminarea stradală în peste 20 de localităţi. Acestea au fost selectate în urma concursului de  proiecte, la care au fost examinate peste 100 de propuneri, venite de la autorităţile publice locale şi centrale. Criteriile de eligibilitate a proiectelor s-au axat pe implementarea proiectelor în Zona de securitate şi pe activităţi specifice, care să contribuie la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului şi la realizarea obiectivului de reintegrare a ţării.

Alocarea banilor vine ca răspuns la adresarea agricultorilor din raionul Dubăsari către autorităţi, în care şi-au exprimat îngrijorarea şi nemulţumirea faţă de faptul că li se încalcă drepturile la proprietate şi la un trai decent, în stânga Nistrului.

1 2 3

E. Chiriac

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *