Mândrie pentru vârstnici, învăţăminte pentru tineri

Al treilea an locuitorii s. Molovata Nouă deschid sipețelul cu zestrea neamului și de fiecare dată descoperă noi valori. N-a fost o excepție nici duminica de 23 octombrie, când oameni frumoşi la chip şi la gând, veseli, curioşi, plini de viaţă şi cu buna dispoziţie, şi-au petrecut o zi de odihnă la Festivalul Meşterilor Populari “Din zestrea neamului “, care a adus în actualitate  tradiţii vechi şi noi de la Nistru.

A fost un prilej de sărbătoare pentru meşterii populari din regiune, care au vernisat  expoziţii tradiţionale genului în care lucrează: ceramică, prelucrarea artistică a lemnului, broderie, croşetare, împletitul din salcie, din pănuşi de porumb şi biser.

Un spectacol muzical impresionant au prezentat colectivele folclorice din satele vecine de răsunau cele două maluri ale bătrânului Nistru. Altfel nu putea fi căci colectivele folclclorice “Sălcioara” de la Molovata Nouă, “Sălcioara“ Molovata, ”Cociereanca” de la Cocieri şi “Corjoveanca” din s. Corjova, știu a face voie bună.

Expoziţii de bucate tradiţionale şi moderne, iarmarocul cu darurile toamnei mult aşteptate de locuitorii comunităţii au întregit festivitatea. Sătenii au avut ocazia să facă rezerve pentru iarnă,  să cumpere puieti, butași de trandafir, flori în glastre.

Timpul a ținut cu organizatorii și în acea duminică a plouat la Molovata Noua  doar cu diplome şi cadouri de preţ din partea APL şi a Consiliului raional Dubasari.

Valentina Verlan 

 În imagini: secvente de la festival

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *