EC Junior

Vizită – schimb de experiență la Hîrtopul Mic

Încet, cu răbdare, proiect cu proiect, cu suportul necondiționat al doamnei Ecaterina Țurcan, directoare adjunctă pentru educație la gimnaziul din Hîrtopul Mic, și cu susținerea Centrului  de Tineret „UniT” Criuleni și filiala din Hîrtopul Mare, tinerii își construiesc, an de an, spațiul prietenos la care visează și în care să se regăsească. „Inițiativa „OurParK” a tinerilor este o alternativă la activitățile tradiționale de lucru cu tinerii, ceea ce permite o dezvoltare a creativității, fanteziei, dorinței de explorare” – spune Ecaterina Țurcan, coordonatoarea proiectului

  Pe 28 octombrie, la Hîrtopul Mic, a avut loc un schimb de experiență între 6 grupe de inițiativă: echipa „Visătorii”, CRAT Bălți; echipa „Art10Voice”, Centrul de tineret Ștefănești Florești;  echipa „EcoChiperceni”, Centrul de tineret Orhei;  echipa „Speranța”, Centrul de tineret Dubăsari;  echipa „Legendarii” Hîrtopul Mare și echipa „IMPACT” Hîrtopul Mic. Echipele au venit să vadă cu ochii lor rezultatele echipei „IMPACT”. Ei au avut o primire de zile mari, cu mici suvenire pregătite cu drag de către tineri, cu muzică și dans, într-un spațiu cald, plin de culoare, iar vremea a ținut cu tinerii și le-a dăruit una dintre cele mai frumoase zile de toamnă.

Împreună cu adulții aliați, tinerii au reușit să facă un schimb de bune practici, iar fiecare echipă și-a împărtășit trăirile din experiențele personale! S-au prezentat 6 proiecte interesante, unde fiecare echipă a prezentat inițiativa proprie pentru tineri și cu tineri la Hîrtopul-Mic. Tinerii au povestit de unde au pornit, cine li s-a alăturat pe parcursul implementării proiectelor, cine i-a ajutat, ce riscuri au luat în calcul, care a fost rolul fiecăruia, care a fost rolul adulților, ce provocări au întâlnit și cum le-au soluționat, ce au făcut foarte bine, ce au făcut altfel.

Pe tot parcursul activității a persistat buna dispoziție și toți tinerii au fost deschiși spre împărtășirea experiențelor de implementare a proiectelor comunitare.

„Vrem ca acest spațiu să fie unul de conectare și socializare, vrem să vedem tinerii citind aici, să vizionăm filme, vrem profesorii să folosească spațiul pentru ore în aer liber” – a spus Sandu Alexandrina, membră a echipei „Impact”.

Echipa „IMPACT” a primit la finalul activității și un mic suport din partea Lilianei Astrahan, reprezentanta proiectului „Terre de hommes Moldova”, pentru realizarea creativă a inițiativei.

Bîtca Mihaela, stagiară în cadrul proiectului „Est-Curier Junior”

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Sprijin pentru mass media din Moldova și eforturi inovatoare de educație mediatică”, finanțat de Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională și implementat de Internews în Moldova, ce are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, care oferă cetățenilor acces la o diversitate de perspective și reduce vulnerabilitatea sectorului mediatic la interesele politice și economice.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button