…S-a trezit cu dosar penal după ce a încercat să mituiască polițiștii cu 200 lei

Incidentul s-a produs acum șase luni în centrul s. Măgdăcești. Deplasându-se cu viteză excesivă cu atomobilul „Mercedes” ce-i aparţine, Dumitru G. a fost somat de o echipă de patrulare să oprească maşina în scopul documentării unei contravenţii. Prins în flagrant, infractorul a încercat să scape basma curată, strecurând în buzunarul portierei din faţă a automobilului din dotarea poliţiştilor două bancnote a câte 100 lei fiecare. Acţiunea este calificată de Codul penal, art.325, al.(1) drept dare de mită şi condamnată corespunzător.

În instanţa de judecată inculpatul şi-a recunoscut vina, motivându-şi comportamentul prin faptul că în acea zi se grăbea să ducă un prieten la Aeroport. Şi pentru că timp era limitat, a decis să rezolve problema în acest fel. Chiar şi aşa, Dumitru G. a fost recunoscut vinovat de săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 325 al. (1) CP al RM fiind condamnat la un an de închisoare cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semiînchis şi o amendă în mărime de 1500 u.c. ce echivalează cu 75 mii lei.

Conform art. 90 CP, însă, executarea pedepsei cu închisoarea, aplicată cet. Dumitru G. A fost suspendată condiţionat, stabilindui-se un termen de probă de un an. Conform aceleiaşi decizii inculpatului i s-a aplicat măsura preventivă obligatorie de a nu părăsi ţara până când sentinţa nu va deveni definitivă.

Sentinţa este cu drept de recurs la Curtea de Apel Chişinău.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *