Divertisment

NASA: În august vor avea loc două superluni care nu se vor mai repeta până în 2037

În luna august, vor avea loc două Superluni, care vor culmina cu o rară „Lună Albastră”. Astronomii afirmă că acest fenomen va putea fi observat din nou abia în 2037. Din cauza apropierii de Pământ, pasionații de astronomie pot folosi telescoape pentru a vedea detalii clare de pe Lună.

Fenomenul Superlunii apare atunci când Luna plină se află aproape de punctul cel mai apropiat de Pământ, ceea ce o face să pară cu până la 14% mai mare și cu 30% mai strălucitoare în comparație cu momentul în care se află la cea mai mare distanță.

Oamenii vor avea ocazia să vadă acest eveniment pentru prima dată marți seara, pe 1 august, când Luna Plină va răsări în sud-est, la o distanță de doar 357.530 km față de Pământ.

În noaptea de miercuri, 30 august, Luna va fi chiar mai aproape, la o distanță de 357.344 km – și deoarece este a doua Lună Plină din aceeași lună, va fi cunoscută sub numele de Lună Albastră.

Superluna este un fenomen care are loc atunci când Luna plină sau nouă coincide cu perigeul, momentul de maximă apropiere dintre Lună și Pământ. Acest lucru se datorează orbitei eliptice pe care Luna se rotește în jurul planetei noastre. Datorită acestui fenomen, discul Lunii poate fi văzut de pe Pământ la o dimensiune mai mare decât de obicei.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button