Criuleni

Incertitudinea – dominator în Consiliul raional Criuleni

 12 consilieri ai raionului Criuleni au cerut convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului raional pentru a numi un suplinitor al atribuțiilor președintelui de raion pe perioada anchetei de serviciu a activității președintelui Pavel Spînu. De notat că în urma notificărilor ANI, raionul Criuleni nu are nici vice-președinți, iar tentativele de a suplini locurile vacante au eșuat pentru că în proiectele de decizii lipsea numele candidaților, fapt ce i s-a reproșat lui Pavel Spînu în ziua de 2 septembrie. 

 În proiectul de decizie, publicat pe pagina Consiliului raional Criuleni tot nu este indicat numele suplinitorului. Cui vor inițiatorii deciziei respective să încredințeze pentru o lună să ducă portofoliul de președinte al raionului Criuleni e incert.

 Întrebat de ”E.C.” de ce nu este indicat un nume în proiectul de decizie, consilierul Victor Cojocaru a spus că aceasta se va decide în cadrul întrunirii comisiilor consultative de mâine. Consiliera Natalia Efros a zis: ”E o necesitate, pentru că secretarul Consiliului raional a refuzat să-și asume aceste atribuții pe perioada anchetei. De ce nu e indicat un nume în proiectul de decizie nu pot să spun. Nu am participat la elaborarea lui. Probabil mâine în ședință se va discuta”.

Iurie Andriuță, întrebat dacă cunoaște numele eventualului suplinitor a răspuns: ” Se vehiculează mai multe nume, dar știu că Cancelaria de Stat a notificat Decizia 6.1 adoptată la 2 septembrie 2022 și ar trebui abrogată. Avem exemplul raionului Dubăsari, când s-a încercat suspendarea din funcție a președintelui și ar trebui să tragem concluziile de rigoare. Pentru suspendarea președintelui din funcție trebuie 22 voturi, iar pentru numirea suplinitorului – 17.” 

Consilierul Serghei Ianenco a răspuns că era vorba de trei candidaturi, dar o decizie finală la ora discuției noastre încă nu era.

La 13 septembrie cineva va mai rata câteva orei de muncă participând la spectacolul distribuirii portofoliilor în Consiliul Raional Criuleni cu girul ”grijă pentru cetățeni”.

Conform Raportului de expertiză anticorupție a Proiectul de decizie cu privire la numirea unui suplinitor al atribuțiilor președintelui raionului riscuri de corupție nu sunt.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button