Sportiv

Ghid pentru fanii Manchester United cum să supraviețuiască în Moldova

De regulă, cluburile de fotbal britanice, înainte de a pleca la meciuri în altă țară, publică ghiduri ale acestor țări pentru fanii lor care vor merge cu jucătorii. Un astfel de ghid a pregătit și Manchester United, care va juca pe stadionul Zimbru pe 15 septembrie cu Sheriff Tiraspol.

Astfel, în ghid este specificat că moldovenii vorbesc româna, care este limba maternă, rusă sau găgăuză. Cu toate acestea, britanicii au mneționat că a doua limbă de stat a Moldovei, găgăuza, este în pericol de dispariție, ea fiind vorbită în Regiunea Autonomă Găgăuzia, care ar fi în pericol critic de UNESCO.

În plus, ghidul descrie micile detalii despre cum să ajungi la stadion, care este înălțimea platformei pentru scaune cu rotile, că nu există scări până la al doilea nivel, că locuitorii caselor din apropiere pot urmări meciurile de la locuințele lor.

Vorbind despre toaletele de pe stadion, autorii ghidului au avertizat că „nu sunt la fel ca în Marea Britanie, mai de bază și situate la nivelul podelei fără toalete”.

Le-au povestit fanilor din Marea Britanie și despre mâncarea din Moldova. „Apa potabilă în Moldova poate fi nesigură, mai ales în zonele rurale. Utilizați numai apă de băut îmbuteliată, fiartă sau altfel purificată și gătit. Nu folosiți cuburi de gheață făcute din apă nepurificată. Mănâncă numai alimente bine gătite servite fierbinți sau fructe și legume pe care le-ați curățat și decojit; evita salatele.”

Link ghid în limba engleză: AWAY SUPPORTERS GUIDE

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button