Îmbinând știința și tehnologia, la Criuleni au obținut câte 11 tone de porumb la hectar, pe timp de secetă

Anul 2020 recunoscut nefavorabil pentru agricultori a adus o nouă experiență colectivului SRL “Terrarica” din raionul Criuleni. Aplicând în practică inovațiile selecționarilor și tehnologiile avansate au reușit să obțină recolte de invidiat.Screenshot_3

În cadrul SRL “Terrarica” din Criuleni, porumbului îi revine o cotă aparte și e considerat drept cultura cea mai stabilă și profitabila de durată. În asolament acestei culture îii revin 25-30 la sută din terenuri și optimizarea producerii pentru a obține rezultate cât mai bune este unul din obiectivele administratorului Maxim Vrabie.

În 2020, la Onițcani au testat 12 hibrizi de porumb, diferite scheme de semănat și diferite norme de irigare pentru hibrizii Dekalb, încercând să determine care sunt cele mai eficiente.

„Porumbul a fost semănat la distanța de 50 cm, iar la irigare am utilizat peste o mie metri cubi de apă. Pe parcursul sezonului, au fost realizate 3 irigări. Pentru a menține sub control buruienile, am utilizat erbicidul Maister Power de la compania Bayer, iar pentru a asigura plantelor nutriția necesară, am administrat amofos și nitrat de amoniu. Am obținut recolte de peste 11 tone de boabe per hectar, iar în noul sezon vom majora norma de irigare pentru a obține recolte și mai bune”, a menționat Maxim Vrabie pentru portalul Agrobiznes.md.

Screenshot_1

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *