Dă și altora lumină…

Vin sărbătorile… Deschide ușa, creștine,… Dă și altora lumină  din lumina pe care o ai…

Am desprins acest îndemn din discuția cu un bătrînel din satul meu și cred că se potrivește foarte bine membrilor Asociației Obștești din Soroca  “SOARTA”, director doamna Asea Railean, care, cu adevărat, dau și altora căldură din căldura pe care o au. Dumnealor, fiind contactați la realitatea stringentă, traversează Moldova cu torța sufletelor, aprinsă pentru Măria Sa Omul, încălzindu-l și  biologic, și spiritual.

carbuni 2

Am avut norocul și noi, 100 pensionari din satul Cruglic, să fim încălziți cu vestea bună și cu căldura sobelor, pentru că în ziua de 11 decembrie, au poposit la noi și ne-au repartizat, gratis, câte 200 kg de cărbuni.

“De unde?”, “Mare minune!”, “Și chiar cine a organizat această acțiune de caritate? Mulțumim…”

Acestea erau întrebările, mirările și mulțumirile auzite din mulțimea de pensionari.

Iar dna Asea Railean, Director al AO sus-menționate, tăcea și lucra, împărțea aur negru.

Și parohul bisericii Minunea Sfîntului Arhanghel Mihail, părintele Nicolae Ciobanu, înnobilat cu modestia, bunătatea și smerenia-i ce-l caracterizează, ajuta bătrânilor să ia cărbunii.

Până la urmă, am înțeles că, de fapt, părintele Nicolae a inițiat acțiunea de caritate, aducând (a câta oară!) bucurie și căldură pentru oamenii din sat, rugând pe responsabilul de la AO din Soroca “SOARTA”, pe Doamna Asea Railean, să facă popas-caritas la Cruglic.

Noi dorim, cu multă gratitudine și considerațiune, să mulțumim anume acestor Oameni, numele cărora îl încrustăm cu majuscule.

carbuni

ASEA RAILEAN, Director al AO “SOARTA” din orașul Soroca;

NICOLAE CIOBANU, parohul bisericii Minunea Sfîntului Arhanghel Mihail din satul Cruglic și tuturor celor care au contribuit la încălzirea noastră.

Vă mulțumim din suflet!

Imagini: blogul lui Nicolae Ciobanu.

 

 De la numele celor 100 pensionari din satul Cruglic, semnează Ecatern

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *