Avertizare de la poliție: operațiunea ”Autobuz” a început

În perioada 12 august – 6 septembrie 2019, pe tot teritoriul Republicii Moldova se va desfășurată operațiunea specială ”Autobuz”, scopul căreia este să sporească siguranța transportării pasagerilor/elevilor cu autobuze, troleibuze, precum și să verifice respectarea cerințelor privind exploatarea mijloacelor de transport public. 

autobuz

Potrivit dispoziției nr. 366 al șefului interimar al IGP, Gheorghe Balan, acțiunea are un caracter de prevenire și supraveghere a traficului rutier, se va verifica însă starea tehnică a mijloacelor de transport înainte de plecare pe rute, vor fi însă documentate cazurile de exploatare a vehiculelor cu devieri de la normativele tehnice, precum și încălcările regulilor de transportare a pasagerilor.

Controlul pe trasee va fi efectuat de către echipe mixte formate din angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare și Agenției Naționale Transport Auto.

Conducătorii auto vor fi obligatoriu verificați și prin intermediul aplicației E-Data.

Totodată, inspectoratele de poliție au obligația de a supune verificărilor transportul școlar care circulă în raioane, dar și să organizeze întruniri informative în colectivele de muncă ale întreprunderilor de transport auto, pentru a le aminti privind regulile circulației sigure și a-i informa despre situația privind accidentele în sectorul deservit.

Ion Popescu, ofițer SCR a IP Dubăsari

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *