Economic

ANRE a decis: 20 mii de oameni vor avea gaz mai ieftin

În ședința din 5 septembrie, 2023 Consiliul de administrare al ANRE stabilit reducerea tarifului la gaz pentru beneficiarii S.R.L. „Rotalin Gaz-Trading” .

Pentru consumatorii conectați la rețele de presiune medie metrul cub va costa 9,95 de lei, iar pentru cei racordați la rețeaua de înaltă presiune – 8,48 de lei metru cub.

Diminuarea de la 16,73 lei, inclusiv TVA la 11, 71 e o veste bună pentru 20 de mii de consumatori din raioanele Hâncești, Strășeni, Ialoveni, Căușeni și Ștefan-Vodă.

ANRE își argumentează decizia prin faptul că din ianuarie până în iunie, veniturile companiei s-au ridicat la 164,2 milioane de lei. Ajustarea tarifului are la bază și faptul că întreprinderea a înregistrat profit în exces în valoare de 43,9 milioane de lei.

Anterior, S.R.L. „Rotalin Gaz-Trading” a furnizat gaze consumatorilor la tarife aprobate pentru „Moldovagaz”, dar apoi a primit statutul de companie obligată să presteze servicii publice de furnizare a gazelor.

Gospodăriile asigurate cu gaze naturale de SA ”Moldovagaz”  achită în prezent 18,07 lei (inclusiv TVA) metru cub.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Vezi și
Close
Back to top button