Incidente

3400 grivne amendă pentru că au căutat banii cu Poliția

Poliția din Transcarpatia a  lansat un comunicat prin care informează despre aventura câtorva persoane care au declarat  pierderea unor sume mari de bani păstrate în ascunzători,informează Bucpress.

“O femeie agitată ne-a spus că banii pe care îi economisise au dispărut din apartamentul ei. Câteva ore mai târziu, poliția din raionul Hust a primit un apel similar. Un locuitor de 60 de ani din satul Vyșkovo a raportat pierderea a 27.000 de dolari”, se arată în comunicat.

În ambele cazuri, poliția a intervievat posibilii martori și vecini, a cercetat cartierul și camerele de supraveghere din apropiere, iar experții au efectuat o examinare detaliată a locului faptei.

“Ca urmare, s-a dovedit că nimeni nu a furat banii nici de la femeia din Mucacevo, nici de la locuitorul din raionul Hust. Femeia a uitat că îi ascunsese în alt loc înainte de a pleca. De asemenea, poliția a găsit economiile unui locuitor în vârstă de 60 de ani din satul Vyshkovo în propria locuință, nu departe de ascunzătoarea aleasă de bărbat”, scrie site-ul Poliției Naționale din Transcarpatia.

Potrivit reprezentanților forțelor de ordine, au fost întocmite rapoarte administrative împotriva bărbatului și a femeii pentru apelarea cu bună știință a serviciilor speciale pentru un motiv fals. Aceștea pot fi sancționați conform art. 183 al Codului administrativ cu  o amendă de până la 3.400 grivne.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button