Incidente

Două victime ale unei explozii la Hârtopul Mare

Peste două ore au lucrat pompierii la Hârtopul Mare pentru a stinge un incendiu.

La 31 martie 2024 pe la ora 17:39 într-o gospodărie din satul Hârtopul Mare, raionul Criuleni în urma unei explozii de la o butelie de gaz a izbucnit un incendiu, comunică IGSU.

În consecință, două femei, mama și fiica,  în vârstă de 90 și 57 de ani au primit arsuri de gradul I-II-III pe suprafața corpului și au fost transportate de urgență la Spitalul clinic de traumatologie și ortopedie din municipiul Chișinău. La moment starea acestora este gravă stabilă. 

În timpul intervenției, angajații IGSU au evacuat două butelii de gaz din interiorul șopronului afectat de incendiu.  Focul a distrus în totalitate șopronul de 16 m.p  și parțial acoperișul casei de locuit. 

Circumstanțele producerii incendiului încă urmează a fi stabilite de specialiști. 

 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează  că exploatarea buteliilor cu gaz propan în locuințe este periculoasă.

Se interzice utilizarea buteliilor și furtunurilor defecte.

În cazul în care persoanele optează pentru folosirea acestora, este indicată poziționarea buteliilor în cutii metalice în afara încăperilor la o distanță minimă de 5 metri de la intrarea în locuință.

Buteliile de rezervă trebuie să fie păstrate doar în aer liber departe de încăperi.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button