Dar din dar pentru vecini

Zilele trecute mai multe persoane din s. Jevreni, care în virtutea unor circumstanțe nefericite au ajuns să fie țintuite la pat, schimbându-le totalmente destinele, au fost vizitați de primarul de Hârtopul Mare, Anatolie Delimarschi.

16326201_417276278603350_756852828_o

Edilul, alături de alți câțiva săteni, a adus cu sine două premergătoare și un cărucior de care au beneficiat Grigore Boț, Lidia Cîrlan și Ion Cioban, toți cu grave probleme de sănătate.

Vasile Brînza, primarul s. Jevreni, spune că în localitate actualmente sunt la evidență circa 120 de persoane cu diferit grad de dizabilitate, pentru care orice ajutor e binevenit: “Pensia de dizabilitate și îndemnizația de la stat pe care, apropo, nu o primesc toți, nici pe departe nu satisfac necesitățile lor. Și nici oameni cu bani în sat nu prea sunt. Situația grea din agricultură din ultimii ani i-a defavorizat pe plugari astfel încât aceștia abia de leagă tei de curmei de la un sezon la altul. Și nu pentru că nu ar vrea să ajute, dar chiar nu au cu ce. La Hârtop, probail, situația e alta” – presupune primarul.

16395618_417276238603354_1385663863_n

Solicitat să ne spună de unde atâta compasiune pentru bolnavii din Jevreni și nu numai, și cum face rost de ajutoarele pentru ei, Anatolie Delimarsci a declarat: ”Am reușit să stabilim niște relații și o comunicare eficientă cu diaspora din Franța, Italia și Spania. Oameni mărinimoși și gata în orice moment să sară în ajutor sunt peste tot. La Jevreni ne-am deplasat după ce dintr-o discuție recentă cu primarul am aflat despre problemele lor. Sper să continuăm și să mai putem veni în viitor și cu alte donații.”

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *