Colinde de Crăciun – acasă, în biserică

 Duminică, 8 ianuarie 2017, în biserica cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae”, din s. Hârtopul-Mic, Criuleni, a avut loc festivalul raional al colindului de Crăciun, cu genericul ”Colindăm, colindăm iarna…”.

 

Acest frumos festival, organizat tradițional déjà  de Protopopiatul de Criuleni şi Dubăsari, în colaborare cu Secţia Cultură şi Turism a Consiliului Raional Criuleni anul acesta a poposit în comuna  Hîrtopul Mare.

DSC00675DSC00709

Colective artistice şi coruri bisericeşti din raion, formațiile folclorice „Băştinaşii”, com. Hârtopul-Mare, ”Pandurii”,  s. Jevreni, ”Doina Codrului”,  s. Râşcova, ”Muguraşii” s. Cruglic, corurile bisericeşti din satele Izbişte, Slobozia Duşca şi or.Criuleni, corul Protopopiatului, au dat o nouă sclipire colinzilor strămoșești, un patrimoniu demn de protecția UNESCO.

DSC00617DSC00662

Gerul și ninsorile abundente n-au fost un impediment pentru bravii colindători, căci gazdele s-au străduit sa-i primească cât mai bine. Primarul Anatolie Delimarschi a avut grijă ca drumurile să fie curățite, iar parohul local, preotul Gheorghe Danilov, a primit colectivele în biserica încălzită, i-a servit  cu un ceai cald, plăcintă tradițională și dulciuri…

DSC00696

Moderatoarea activității, Aurelia Rotaru, specialist superior la Secției Cultură și Turism și metodista CRCT ”Gr. Sîrbu”, Natalia Rojco, au înmânat tradiționalii colaci, diplomele de participare și cadourile de preț, oferite de organizatori. Un antreprenor local a fost generos cu toți creștinii ce frecventează bisericile din raion, dăruind fiecărei parohii căte 100 kg de făină pentru prescuri.

Info  “E.C.”

În imagini: secvenţe de la eveniment

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *