Justiţie

(Video) Procesele de judecată pot fi corecte și oneste

Asociația Presei Independente lansează tutoriale video axate pe problema corupției în sectoarele agriculturii, asistenței sociale, medicinei și educației.

Aceste videoclipuri încurajează adoptarea unei atitudini de toleranță zero față de corupție la nivel comunitar și național, concentrându-se în special pe sectoarele cu un risc ridicat de practici corupte.

Ele îndeamnă cetățenii să se implice în lupta împotriva corupției, oferind informații despre locurile unde pot depune plângeri, cum să formuleze plângerile corect, și cum să gestioneze presiunea în cazul în care se decid să facă o astfel de sesizare.

Tema unuia dintre aceste videoclipuri se concentrează pe corupția din sistemul judiciar. Eroul videoclipului se confruntă cu extinderea ilegală a teritoriului vecinilor în detrimentul teritoriului casei părintești. Atunci când a mers în instanță, i s-a sugerat că judecătorul este corupt și că ar putea plăti pentru a câștiga cazul în care inițial avea dreptate. Experții îi vor ghida pe telespectatori în videoclip referitor la pașii pe care trebuie să-i întreprindă în astfel de situații.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button