Sănătate

Continuă prestarea serviciilor stomatologice gratuite pentru copii

Consultații profilactice gratuite acoperite din mijloacele financiare ale fondului acțiunilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină vor fi acordate de echipele mobile de medici specialiști  și în săptămâna curentă. 

Conform comunicatului CNAM  numărul celor 380 copii care au fost consultați de medici stomatologi în săptămâna trecută va fi completat.

În această săptămână vor fi prestate gratuit servicii stomatologice copiilor în a câte două localități din raioanele Criuleni și Strășeni:
– în intervalul 19–22 februarie – în Onițcani, Criuleni;
– pe 23 februarie – în Slobozia-Dușca, Criuleni;
– în perioada 19–21 februarie – în Recea, Strășeni;
– în zilele de 22 și 23 februarie – în Gălești, Strășeni.

Șefa ÎM Centrul Stomatologic Raional Criuleni, dna Aliona Șerbu, solicitată de ”E.C” a declarat că echipa mobilă de la Policlinica Stomatologică Republicana va activa în raionul Criuleni până la 29 februarie. Serviciile medicilor din capitală sunt programate în această perioadă și pentru copii din Drăsliceni, Miclești, Cimișeni, Corjova, Mașcăuți, Jevreni.

Deplasarea stomatologilor la copiii din mediul rural este reglementată de Acordul adițional Nr. 1 din 05.02.2024 la Contractul de acordare a asistenței medicale (de prestare a serviciilor medicale) în cadrul asigurării obligatorii de asistență medicală nr. 05-08/71 din 29.12.2023 – Servicii medicale stomatologice pentru copiii din localitățile rurale. Pentru aceasta din bugetul CNAM sunt alocați 5500 mii lei.

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button